(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Výborný punč alias Horké jablíčko, které znáte z restaurace nebo v instantní podobě v pytlíku
Potřebné ingredience
1 stř. velké jablko na plátky, 3 lžíce jablečného čaje nebo 2 sáčky pytlíkového, 250ml jablečného džusu, 1 svitek skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, 4 lžíce javorového sirupu, 4 lžíce jablečné pálenky - Calvados ( pokud budeme dělat dětem, tak vynecháme)
Postup přípravy
Tak toto je recept z jednoho časopisu, který jsem před třemi lety vyzkoušela a s úžasem zjistila, že chuť je téměř stejná jako v restauraci prodávané ,, Horké jablíčko ", které mi moc chutná. Od té doby ho dělám hlavně v zimě hoooodně často :-)).
Příprava je jednoduchá - všechny přísady dáme do 1/2 litru vody a 10 min. prohříváme pod bodem varu. Pak přecedíme a podáváme.
Příprava je jednoduchá - všechny přísady dáme do 1/2 litru vody a 10 min. prohříváme pod bodem varu. Pak přecedíme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamii
(upraveno)
9. 11. 2012, 11:01
Zena rika,ze by to mohlo bejt dobry,jen ten javorovej sirup je drahej
claarca
(upraveno)
9. 11. 2012, 9:54
super, díky za recept. Vyzkouším
s-arka
(upraveno)
19. 10. 2008, 10:01
Silvi, teď jsem narazila na váš recept a škoda, že je neděle a nemám doma potřebné ingredience Miluji tuhle dobrotu a tak se těším, jak si ji zítra připravíme Jen se chci zeptat.Ten čaj je asi sypaný, že ? Děkuji
danima3
(upraveno)
23. 10. 2008, 8:07
@s-arka
buď sypaný nebo pytlíček nebo dva třeba Pickwiku - já tam teda doteď dávala normálně uvařený, ale až váš dotaz mě donutil, se nad tím zamyslet a asi je to blbost - chuťově je to teda asi jedno, ale je blbost si ten čaj vařit zvlášť, když se mi tam pytlík zrovna tak vylouhuje
amasonic
(upraveno)
18. 10. 2008, 18:42
Ahojky, to výborné horké jablíčko z restaurace prodávají v pytlíkách, pro ty kterým se nechce vařit je možná lepší si ho koupit např. http://tiskpro.mimishop.cz/detail.php?zbozi=440896
danima3
(upraveno)
18. 10. 2008, 19:26
@amasonic
to je přesně vončo... jen je hodně drahé - pytlíček u nás stojí cca 13,- a já bych vyzunkla klidně 3 za den takže si tohohle uvařím víc a je to bez éček a určitě levnější ... na Štědrý den jsem ho vařila ze dvou litrů vody pro celou rodinku , a ta příprava není tak hrozná, já to mám tak do dvou minut v hrnku a pak už jen svářím
žabada
(upraveno)
18. 10. 2008, 18:36
Už se těším , jen musím dokoupit neobvyklé suroviny
danima3
(upraveno)
18. 10. 2008, 19:28
@žabada
javorový sirup mají v Tesku, určitě i v Globusu, je sice dražší, ale já mám za ty tři roky teprve druhý, a dá se přidávat i do krémů a tak, a jinak je to jen z koření, jablka a džusu, takže to není tak strašné